ΜΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΑΝΤΙΛΛΩΝ ΚΑΠΟΤΕ με καταγωγή την μακρινή Λατινική Αμερική ήταν ξακουστή μαγείρισσα με διεθνή καριέρα.
Έτσι, όταν έτυχε να ‘ρθει στην Ελλάδα και στον γνωστό μας κήπο, η μαγείρισσα πατάτα ζήλεψε πολύ και την προκάλεσε να μονομαχήσουν στη μαγειρική, σε έναν διαγωνισμό που θα τον παρακολουθούσαν όλα τα φρούτα και λαχανικά.
Η μπανάνα Αντιλλών δέχθηκε και έτσι σύντομα στήθηκαν δυο πάγκοι με μαγειρικά σκεύη και υλικά, καθώς και καθίσματα για το ακροατήριο. Επιπλέον τα φρούτα και τα λαχανικά διάλεξαν για κριτική επιτροπή ανάμεσά τους το avocado, το λεμόνι και την ντομάτα, που ήξεραν πολύ να εκτιμούν τη μαγειρική και είχαν δοκιμάσει μερικά απ’ τα πιο νόστιμα φαγητά όλου του κόσμου. Οι διαγωνιζόμενοι πήραν θέση και μόλις το λεμόνι τους έδωσε το σήμα εκκίνησης άρχισαν να ξεδιπλώνουν όλο το ταλέντο τους μπροστά στους διαγωνιζόμενους.
Έτσι για τον πρώτο γύρω, η μπανάνα Αντιλλών τους μαγείρεψε banana bread με κομμάτια σοκολάτας, ενώ η πατάτα τους έκανε πουρέ. Όπως ήταν φυσικό, η μπανάνα Αντιλλών κέρδισε εύκολα, αφού το κοινό ξετρελάθηκε με τη δημιουργία της.
Στο δεύτερο γύρο όμως, η πατάτα έβαλε τα δυνατά της: έτσι τους μαγείρεψε πατάτες τηγανιτές, ενώ η μπανάνα Αντιλλών έφτιαξε πολύχρωμα pancakes. Και ενώ τα pancakes φάνηκαν στην κριτική επιτροπή πεντανόστιμα, δεν βρέθηκε ούτε ένας που να μην καταβροχθίσει τις τηγανιτές πατάτες. Έτσι νικήτρια βγήκε η πατάτα, η οποία και ισοφάρισε.
Στον τρίτο και τελευταίο γύρο, η μπανάνα Αντιλλών μαγείρεψε βάφλες με μπανανόψωμο, ενώ η πατάτα έφτιαξε πατατοκροκέτες. Η κριτική επιτροπή αυτή τη φορά δυσκολεύτηκε πολύ να αποφασίσει και έτσι ζήτησε από το κοινό να πει τη γνώμη του. Έτσι τα φρούτα και τα λαχανικά σηκώθηκαν από τις καρέκλες τους και αφού δοκίμασαν τις δυο συνταγές και συμφώνησαν πως ήταν ένα πραγματικό ντέρμπυ, έκαναν σύσκεψη μεταξύ τους και με την κριτική επιτροπή. Η μπανάνα Αντιλλών και η πατάτα έμειναν να περιμένουν με αγωνία το αποτέλεσμα.
«Και νικήτρια είναι… η μπανάνα Αντιλλών!», ανακοίνωσε το λεμόνι και συμπλήρωσε: «αφού σημασία στη μαγειρική έχει η ποικιλία και η καλή μας μαγείρισσα σήμερα μας απέδειξε πως ξέρει να συνδυάζει τα πιο σπάνια και νόστιμα υλικά απ’ όλο τον πλανήτη».
Αυτή πάλι, πέταξε απ’ τη χαρά της μόλις το άκουσε. Μαζί της και το κοινό, αλλά και η πατάτα, η οποία από εκείνη τη μέρα αποφάσισε να βάζει περισσότερη φαντασία στις συνταγές της.