Ένα μπλέντερ κάποτε αγαπούσε πολύ τη Φιλοσοφία. Συνήθιζε μάλιστα να κάθεται μόνο του και να διαβάζει μεγάλα βιβλία με τα ονόματα των πιο ξακουστών Φιλοσόφων στο εξώφυλλο, και να μην τα αφήνει κάτω παρά μόνο όταν ένιωθε πως είχε καταλάβει και την παραμικρή τους πρόταση. Τα άλλα ηλεκτρικά είδη και οι συσκευές του σπιτιού πάλι απορούσαν μαζί του, αφού δεν ήξεραν τίποτα σχετικά με την Φιλοσοφία και δυσκολεύονταν να καταλάβουν πως τα κατάφερνε να μένει μόνο του με τα βιβλία του.
"Γιατί δεν μας λες και μας κάποια απ' όλες αυτές τις όμορφες σοφίες που διαβάζεις;", του είπε μια μέρα η λάμπα που αγαπούσε εξίσου το διάβασμα, και τα άλλα ηλεκτρικά είδη μαζεύτηκαν τριγύρω για να ακούσουν. "Πες μας κάποια μεγάλη αλήθεια για τη ζωή!", απαίτησαν φωναχτά.
"Η πιο απλή και καθαρή αλήθεια είναι σπάνια καθαρή και ποτέ απλή λένε οι Φιλόσοφοι", τους απάντησε αυτό με ορθά, κοφτά λόγια. Αυτά πάλι προβληματίστηκαν πολύ μόλις το άκουσαν, αφού δεν κατάλαβαν τίποτα από τα λόγια του.
"Πες μας έναν καλό λόγο για να μάθουμε και μεις Φιλοσοφία", το ρώτησε το ατμοσίδερο, που είχε κουραστεί να σιδερώνει κάθε μέρα τα ίδια ρούχα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. "Δύσκολο δεν είναι να μάθεις, αλλά να ξεμάθεις αυτά που ήδη γνωρίζεις", του είπε το μπλέντερ και έκανε όλα τα ηλεκτρικά είδη να αναρωτηθούν.
Σκέφτηκαν λοιπόν τότε να το ξαναρωτήσουν: "Πες μας κάτι για τα βιβλία που διαβάζεις".
"Αν έχεις ένα κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται", τους είπε αυτό, και τους έδειξε από το παράθυρο τον κήπο στον οποίο συνήθιζε να κάνει βόλτες μόνο για να συλλογίζεται τα όσα σπουδαία διάβαζε στα αγαπημένα του βιβλία και να φιλοσοφεί παίρνοντας καθαρό αέρα. Αυτή τη φορά ικανοποιήθηκαν με την απάντησή του, αφού και αυτά απολάμβαναν τις βόλτες και τις συζητήσεις έξω στη φύση.
"Και γιατί να ασχοληθεί κανείς με τη Φιλοσοφία όταν υπάρχουν οι Επιστήμες;", το ρώτησε το τηλεσκόπιο, που απολάμβανε να κοιτάει τα άστρα στον ουρανό τα βράδια που δεν είχε σύννεφα. "Επιστήμη είναι ό,τι ξέρουμε. Φιλοσοφία είναι ό,τι δεν ξέρουμε", του απάντησε το μπλέντερ, και τα άλλα ηλεκτρικά είδη ξέσπασαν σε χειροκροτήματα μόλις το άκουσαν.
"Είσαι πράγματι πολύ σοφός!", του είπαν όλα μαζί με μια φωνή, αφού δεν υπήρξε ως τότε καμία ερώτηση στην οποία να το βρουν απροετοίμαστο. "Θέλουμε να μας μάθεις και μας πως!", συμπλήρωσαν, και το πρότειναν να φτιάξουν μια τάξη με θρανία, και να γίνει ο δάσκαλός τους.
"Εγώ δεν μπορώ να σας μάθω τίποτα, παρά μόνο πως να αναρωτιέστε", τους απάντησε αυτό. Έπειτα πήρε το βιβλίο του και βγήκε έξω στον κήπο για να απολαύσει τον καθαρό αέρα και να παρατηρήσει τη φύση, όπως έκανε συνήθως χωρίς να πει τίποτα και σε κανέναν.
Μέρες ολόκληρες αργότερα, και αφού τα ηλεκτρικά είδη αποφάσισαν να κάνουν το ίδιο, κατάλαβαν πως η πραγματική σοφία δεν βρίσκεται στους δασκάλους και στα βιβλία, αλλά στην ίδια τη φύση, την οποία το μπλέντερ τόσο καιρό μελετούσε με την βοήθειά τους.
Ο Κωνσταντίνος Καρτσακάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Ηνωμένες Πολιτείες Παραμυθιού.
Εισήχθη με το σπαθί του στην μεγάλη Σχολή του Μύθου όπου και φοίτησε επί σειρά χρόνων, αποφοιτώντας με άριστα καβάλα σε έναν δράκο.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο διάστημα ως αστροναύτης, ενώ συνέχισε τις σαββατιάτικες εξορμήσεις σε φανταστικούς πλανήτες για πολύ καιρό μετά το πέρας της θητείας του. Το πάθος του για γνώση αργότερα τον έφερε να συνεχίσει τις σπουδές του και να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα για ένα διδακτορικό στην Παραμυθολογία.
Ζει και εργάζεται κάτω από ένα μαγεμένο δέντρο, απολαμβάνοντας την δροσιά που του προσφέρει τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες και καταγράφοντας την ιστορία των φυλών του δάσους. Όταν δεν εργάζεται, απολαμβάνει ήρεμες βόλτες στο δάσος όπου και συζητά φιλοσοφία, γεωγραφία και μαγειρική με ξωτικά, νεράιδες και γιγαντιαία μανιτάρια. Ως διαμεσολαβητής, έχει αναπτύξει έντονα διαπραγματευτικό ρόλο στις ειρηνευτικές προσπάθειες μεταξύ γιγάντων και νάνων, ενώ παράλληλα έχει βοηθήσει πολλούς βατράχους να αναδειχτούν σε πρίγκιπες και να κατακτήσουν την εκλεκτή της καρδιάς τους.
Όνειρό του να σκαρφαλώσει τόσο ψηλά που να φτάσει να κρεμάσει τα παπούτσια του στο φεγγάρι.
Επικοινωνία: info@feggaroskoni.gr